Nieuw gadget geeft een seintje als je stinkt

Kunkun Body geeft een seintje als je stinkt
Foto Kunkun Body

Japan is het land van sushi, origame en knotsgekke uitvindingen. De laatste absurde creatie is een apparaatje dat checkt of je oksels een onaangename geur verspreiden. 

Er is niets zo gênant als beginnen zweten op kantoor. Angstvallig vraag je je af of er zich al okselvijvers vormen en of je collega’s de penetrante geur opmerken. Dankzij een Japans bedrijf kan je dit gemakkelijk zelf controleren.

Kunkun Body

De techneuten hebben een geurdetector op de markt gebracht. De Kunkun Body lijkt een beetje op een stemrecorder, maar is gemaakt om luchtjes op te vangen. Om te ontdekken of je stinkt, moet je het gadget even bij je hoofd, achter je oren, onder je oksel en rond je voeten houden. Op die manier kan het apparaat berekenen wat het zweetpercentage is en of je lijfgeur de ‘normale’ normen overschrijdt. Via een bluetooth-verbinding kan je het resultaat lezen op de app op je smartphone.

Wie staat te popelen om het apparaat te kopen, kan geld doneren aan de crowdfundingcampagne. Voor ongeveer 232 euro kan je de Kunkun Body bestellen.