‘Thalyshelden’ spelen zichzelf in film Clint Eastwood

AFP PHOTO / Anne-Christine POUJOULAT

De mannen die in augustus 2015 een aanslag verijdelden op de Thalys naar Parijs, zullen zichzelf spelen in de geplande film van Clint Eastwood. De film zal ‘The 15:17 to Paris’ heten.

In augustus 2015 hoorden twee Amerikaanse soldaten en een student – Spencer Stone, Alek Skarlatos en Anthony Sadler – hoe iemand in het toilet van een hogesnelheidstrein tussen Amsterdam en Parijs een wapen aan het laden was. De drie konden met behulp van enkele andere passagiers de zwaarbewapende man overmeesteren en verijdelden zo meer dan waarschijnlijk een aanslag.

De Amerikaanse regisseur Clint Eastwood (foto), 87 al, plant een film over de verijdelde terreuraanslag. De oud-acteur wil voor zijn nieuwste prent, die ‘The 15:17 to Paris’ zal heten, werken met de drie Amerikaanse ‘Thalys-helden’. Dat heeft producent Warner Bros bekendgemaakt.

De film zal de jarenlange vriendschap tussen de drie mannen belichten en natuurlijk ook hun heldendaad in de trein. Naast het drietal zullen er met Jenna Fischer, Judy Greer en Ray Corasani ook echte acteurs meespelen. De drie Amerikanen werden nadien gehuldigd door de Franse en Belgische regering en werden ook ontvangen door de toenmalige Amerikaanse president Barack Obama in het Witte Huis.