Kremlin ontkent advocate te kennen die ontmoeting had met Trump jr.

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Russische regering heeft formeel tegengesproken dat het de advocate kent die een ontmoeting had met Donald Trump jr. "We weten niet wie dat is", zo zei Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov aan het Russische persbureau Tass. De Amerikaanse krant New York Times had zaterdag naar buiten gebracht dat Donald Trumps oudste zoon in juni 2016, tijdens de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, een ontmoeting had met de Russische advocate Natalia Veselnitskaya. Trump jr. gaf toe dat hij had samengezeten met de vrouw, omdat die "handige informatie" had beloofd over leden van de Democratische partij en vertrouwelingen van Hillary Clinton.

Veselnitskaya wordt door New York Times omschreven als een advocate "die banden heeft met het Kremlin". Maar het Kremlin zelf beweert maandag dat het de advocate helemaal niet kent. "Nee, we weten niet wie dat is. En uiteraard zijn we niet in staat om op de hoogte te blijven alle ontmoeting van alle advocaten in ons land, laat staan van die in het buitenland", reageert Peskov.

De ontmoeting vond plaats twee weken nadat Trump zich verzekerd had van de nominatie van de Republikeinse partij voor de presidentsverkiezingen. Naast Trumps zoon, zouden volgens New York Times ook Jared Kushner, de schoonzoon van de president, en Paul Manafort, Trumps toenmalige campagneadviseur, aanwezig geweest zijn. Volgens de krant toont de ontmoeting aan de leden van Trumps campagneteam bereid waren om steun vanuit Rusland te aanvaarden.

Bron: Belga