Zware brand treft Camden Lock Market in Londen

Foto Twitter / @LondonFire / @CamdenJohnny

Het centrum van Londen is in de nacht van zondag op maandag opgeschrikt door een grote brand in Camden Lock Market, in de buurt van de wijk Camden Town. Een zeventigtal brandweerlui was nodig om het vuur te blussen. Uiteindelijk was de brand rond 03.00 uur (plaatselijke tijd) onder controle, laat de London Fire Brigade weten op Twitter.

De politie kreeg om iets na middernacht een melding van de brand. De eerste, tweede, derde verdieping en het dak van een gebouw aan Camden Market, in het noorden van de Britse hoofdstad, stonden in brand, twitterde de brandweer.

Het is nog onduidelijk of er sprake is van slachtoffers, zegt politie aan The Guardian. Die krant geeft nog mee dat de bekende Camden Market in 2008 grotendeels werd vernield door een brand.

Rond 03.00 uur (plaatselijke tijd) gaf de brandweer op de microblogsite mee dat het vuur onder controle was. De nabluswerken zullen wel nog tot de ochtend duren.

Op 14 juni van dit jaar werd Londen nog getroffen door een zware appartementsbrand in de Grenfell Tower. Bij die ramp lieten 79 mensen het leven.

bron: Belga