Tour de France - Chris Froome dankt concurrenten voor fair play

door
Belga
Leestijd 2 min.

Chris Froome heeft na de negende rit van de Tour de France op zondag nog steeds de gele trui om de schouders. Bovendien zag de Sky-renner zijn concurrenten tijd verliezen. Nairo Quintana staat nu al op 2:13 in het klassement, Alberto Contador op 5:15, en dan is er ook nog de opgave van Richie Porte. Froome telt nu 18 seconden voorsprong op Fabio Aru, die tweede staat en 51 tellen op Romain Bardet, derde. Toen Froome bergop met materiaalpech kreeg af te rekenen, trok Fabio Aru in de aanval. "Ik had bergop een mechanisch probleem, mijn versnellingsapparaat haperde en ik moest wisselen", deed de Brit zijn verhaal. "Eerlijk? Ik zag niet dat Aru toen wegsprong. Pas hier, na afloop van de koers, ben ik door journalisten op de hoogte gebracht. Ik was na die pech bezig met mijn fiets, wilde zo snel mogelijk een nieuwe fiets en terugkeren in het peloton. Ik hoorde uiteindelijk dat het Richie Porte was die de andere renners aanmaande om hun aanval stop te zetten en daarvoor wil ik hem enorm bedanken en ook de de andere renners dat ze gewacht hebben tot na mijn fietswissel. Die fair play hoort bij de sport en doet me plezier."

"Ik ben blij dat ik nog steeds de gele trui draag", vervolgde "Froomey". "Ik kan aan het eind van de dag tevreden terugkijken. Ik rij nog altijd in het geel, maar het was een heel zware etappe zoals ik zaterdag al voorspeld had. Toen Bardet ging, dacht ik op een bepaald moment dat hij voorop zou blijven, maar we werkten goed samen en ik wil de anderen bedanken voor hun steun."

Anderzijds betreurde Froome wel het uitvallen van zijn meesterknecht Geraint Thomas. "Dat is een zwaar verlies voor de ploeg en ook de opgave van Porte is een erg spijtige zaak, want het is nooit fijn om een rivaal op zo'n manier uit koers te zien gaan."

.

bron: Belga