Woonzorgcentra in Sint-Niklaas overwegen evacuatie na stroomonderbreking

In twee woonzorgcentra in Sint-Niklaas en enkele serviceflats is er zaterdagmorgen, na een grote stroomonderbreking in het Waasland de voorbije nacht, nog geen stroom. “Er zijn problemen met de transformator op de site en als het probleem niet opgelost raakt, moeten we de bewoners evacueren”, zegt burgemeester Lieven Dehandschutter.
Het gaat om de OCMW-woonzorgcentra De Spoele en De Plataan en serviceflats De Priesteragie, op dezelfde site. Na de stroompanne in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er problemen met een transformator, zegt burgemeester Dehandschutter. “De oorzaak wordt nog onderzocht en technici zijn momenteel bezig aan de herstelling. Een aantal zuurstofgebonden patiënten werden al naar het AZ Sint-Niklaas overgebracht. Indien het defect niet tijdig opgelost raakt, zullen we ook andere hulpbehoevende bewoners moeten evacueren. Maar dat is voorlopig nog niet aan de orde.”
De twee woonzorgcentra en de serviceflats tellen ongeveer 260 bewoners. Ze kunnen indien nodig terecht in de nabijgelegen sporthal De Witte Molen in Sint-Niklaas.

bron: Belga