Wimbledon - Angelique Kerber moet knokken voor plaats in achtste finales

door
Belga
Leestijd 1 min.

Angelique Kerber heeft zich met veel moeite geplaatst voor de achtste finales van Wimbledon. De Duitse, het eerste reekshoofd en nummer 1 van de wereld, klopte de Amerikaanse Shelby Rogers (WTA 70) na drie lange sets. Het werd 4-6, 7-6 (7/2) en 6-4 na 2 uur en 16 minuten strijd op court 2 van de All England Club. Kerber, 29, haalde vorig jaar de finale op het heilige gras in Londen, tegen Serena Williams, en heeft dus heel wat WTA-punten te verdedigen. Eerder dit seizoen kende ze vroege exits tijdens de Australian Open (vierde ronde, als titelverdedigster) en Roland Garros (eerste ronde). Donderdag had Kerber ook al weinig overschot tegen Kirsten Flipkens (WTA 88). Ze won die partij uit de tweede ronde met twee keer 7-5.

Shelby Rogers stond op haar 24e voor de derde keer op de tabel van Wimbledon. Bij haar twee vorige deelnames, in 2015 en 2016, moest ze telkens inpakken na de eerste ronde.

Angelique Kerber neemt het voor een plek in de kwartfinales op tegen de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 15). Die schakelde zaterdag eenvoudig de Roemeense Sorana Cirstea (WTA 63) uit met twee keer 6-2.

bron: Belga