G20-top in Hamburg – Opnieuw tienduizenden betogers tegen G20-top

G20-top in Hamburg - Opnieuw tienduizenden betogers tegen G20-top
G20-top in Hamburg - Opnieuw tienduizenden betogers tegen G20-top

In de Duitse stad Hamburg zijn opnieuw 22.000 mensen op straat gekomen om te betogen tegen de G20-top die daar plaatsvindt. Momenteel verloopt alle nog rustig, zo meldt de politie. Linkse organisaties en andersglobalisten hadden opgeroepen tot het nieuwe protest tegen de bijeenkomst van de twintig grootste economieën. De betogers verzamelen zich in de wijk St.Pauli, waar de voorbije dagen al rellen waren uitgebroken.

Verwacht wordt dat het aantal deelnemers in de loop van de dag nog zal aangroeien tot ongeveer 100.000 mensen.De betogers roepen op tot een “grenzeloze solidariteit in plaats van een G20”. Ze verzetten zich onder meer “tegen het grote aantal migranten dat verdrinkt in de Middellandse Zee, tegen de enorme defensie-uitgaven, tegen de sociale ongelijkheid en tegen de leugens over klimaatverandering”.

Als gevolg van de rellen en het geweld van de voorbije dagen wordt ook opgeroepen tot kalmte, via borden met slogans als “neen aan stenen” en “ons wapen is de wijsheid”. Maar de politie sluit niet dat er opnieuw onruststokers tussen de betogers zitten.

Bron: Belga