G20-top in Hamburg – Meer dan 200 betogers opgepakt

G20-top in Hamburg - Meer dan 200 betogers opgepakt
G20-top in Hamburg - Meer dan 200 betogers opgepakt

Bij de aanhoudende rellen in Hamburg, waar de G20-top zijn laatste dag ingaat, zijn inmiddels al 203 betogers opgepakt en minstens 213 agenten gewond geraakt. Hoeveel betogers gewond zijn, is niet duidelijk. Na nog een nacht van geweld zijn de stadsdiensten in Hamburg deze ochtend druk in de weer met de opkuis. Relschoppers hebben supermarkten en winkels geplunderd, staken vuilniscontainers in brand en vielen politiewagens aan.

Een politiewoordvoerder werd aangevallen en moest vluchten in een ziekenwagen. Volgens hem heeft de Hamburgse politie “nooit eerder zo’n niveau van haat en geweld” meegemaakt. Het begon als protest tegen de G20-top, maar draaide uit op gevechten met de politie.Het zware geweld wordt in Duitsland uit verschillende hoeken veroordeeld. CDU-politicus Armin Schuster sprak van “haast terroristische geweldorgiën”. Hamburg leek wel een oorlogszone, zeggen anderen.

Later vandaag worden opnieuw 100.000 mensen verwacht voor twee grote protestbetogingen. Volgens de politie kan nieuw geweld daarbij niet uitgesloten worden.

Bron: Belga