IS doodt twee Iraakse journalisten ten zuiden van Mosoel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Jihadisten van terreurgroep Islamitische Staat (IS) hebben twee Iraakse journalisten gedood in een dorp ten zuiden van Mosoel, in het noorden van het land. Dat maakte de televisieketen waarvoor de journalisten werkten, vandaag bekend. De keten "Houna Salaheddine" gaf de datum van de aanval niet mee. Volgens de televisiezender kwamen een correspondent en een cameraman om het leven in Imam Gharbi. Eerder deze week infiltreerde IS het dorp Imam Gharbi. De Iraakse troepen proberen de groep er te verjagen, aldus militaire verantwoordelijken. Nog volgens de zender zit een derde journalist nog steeds vast in het dorp met de lichamen van de twee slachtoffers.

Saad Maan, woordvoerder van het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken, bevestigde de dood van twee journalisten in het dorp. Hij zei dat andere journalisten geblokkeerd zitten in een woning met de ordediensten. Andere veiligheidsdiensten proberen tot bij de woning te raken, maar dat wordt hen verhinderd door verdekt opgestelde schutters van IS.

Twee Franse journalisten en hun Iraakse fixer zijn vorige maand omgekomen bij de explosie van een mijn in Mosoel. De Iraakse troepen zijn er verwikkeld in een gevecht tegen IS. Een vierde Franse journalist die hen begeleidde, raakte daarbij gewond.

Bron: Belga