Kittel steekt tweede zege in de Tour op zak

Kittel steekt tweede zege in de Tour op zak

De Duitser Marcel Kittel (Quick-Step) heeft donderdag de zesde etappe in de Ronde van Frankrijk (WorldTour) op zijn naam geschreven. Na 216 kilometer tussen Vesoul en Troyes was Kittel de snelste in een massaspurt. De Franse groene trui Arnaud Démare (FDJ) en de Duitser André Greipel (Lotto Soudal) werden tweede en derde. Gele trui Chris Froome (Sky) kwam niet in de problemen en blijft leider. Meteen na de start trokken drie renners op pad voor de vlucht van de dag. Naast de Fransman Quémeneur (Direct Energie) en de Noor Laengen (Emirates) was er met Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) opnieuw een landgenoot vooraan aanwezig. Het trio kreeg nooit meer dan drie minuten voorsprong en werd op 3 km van de aankomst – na een vlucht van meer dan 200 km – opnieuw ingelopen.

In de verwachte sprint moest Kittel opnieuw van ver komen. De Duitser was echter duidelijk de snelste en hield meer dan een fietslengte voor op zijn concurrenten Démare, Greipel, Kristoff en Bouhanni.
Vrijdag wacht het peloton opnieuw een vlakke rit van boven de 200 kilometer. Na 213,5 km tussen startplaats Troyes en aankomstplaats Nuits-Saint-Georges wordt opnieuw een massasprint verwacht.bron: Belga