CdH, Ecolo en MR zitten voor het eerst samen

CdH

CdH-voorzitter Benoît Lutgen heeft met zijn collega’s van MR en Ecolo gesprekken aangevat over behoorlijk bestuur en democratische vernieuwing. Het is de eerste keer dat de drie partijleiders in dit format vergaderen om een uitweg te zoeken uit de politieke crisis waarmee de Franstalige deelstaten al meer dan twee weken geconfronteerd worden. “Ik ben meer dan ooit vastberaden om de zaken vooruit te helpen”, verklaarde Lutgen bij zijn aankomst aan het Franse gemeenschapsparlement. “Ik begroet de moed en de goede wil van MR, maar ook van Ecolo om deel te nemen aan deze dynamiek van politieke vernieuwing”, vervolgde de cdH-voorzitter.

Lutgen betreurde de afwezigheid van Défi-voorzitter Olivier Maingain. Maingain gaf aan voorlopig de voorkeur te geven aan bilaterale gesprekken. “Men zegt vaak dat de afwezigen ongelijk hebben”, aldus Lutgen, die eraan toevoegde dat er nog steeds een stoel aan de onderhandelingstafel is voor Maingain.
Lutgen torpedeerde op 19 juni de alliantie van zijn centristische partij met de door schandalen geteisterde PS in Wallonië, de Franse gemeenschap en het Brusselse gewest.bron: Belga