Cuba wil goedkope love hotels openen

Cuba wil goedkope lovehotels openen
AFP / B. Mesa

De Cubaanse overheid wil een reeks nieuwe hotels openen. De nieuwe kamers zijn bedoeld voor verliefde koppels die er hun liefde kunnen consumeren.

Door het huizentekort in Havana wonen veel families samen in een appartement. Zelfs als koppels scheiden, zien ze vaak geen andere optie dan nog samen te hokken onder één dak. Het moet niet gezegd worden dat deze situatie tot gênante confrontaties kan leiden bij tortelduifjes die hun liefde willen bezegelen.

Peperdure hotelsSommige stellen kunnen terecht in gewone hotels, waar ze voor 4 euro drie uur lang kunnen genieten van een kamer met airco en een comfortabel bed. Dat lijkt weinig, maar is in feite peperduur voor de meeste Cubanen, die gemiddeld zo’n 26 euro per maand verdienen.

Het gevolg? Een groot deel durft wel eens van jetje geven in parken, op het strand of zelfs op de Malecon, de beroemde zeeboulevard in Havana. Met de nieuwe etablissementen, die ook wel rendez-voushotels of posadas worden genoemd, hoopt de overheid een einde te maken aan het gerampetamp in het openbaar.