Woordvoerder van Gülen-beweging neergestoken in Merksem

In het Antwerpse district Merksem is woensdagavond Ibrahim Anaz, een woordvoerder van de Gülen-beweging in België en een van de topmannen van de Belgisch-Turkse koepelorganisatie Fedactio, ernstig gewond geraakt bij een steekpartij. Dat zegt Gazet Van Antwerpen en het nieuws de advocaat van Anaz, Walter Van Steenbrugge, bevestigt het nieuw. De man die Anaz verschillende messteken verkocht, zou aangetrouwde familie zijn en een aanhanger van de Turkse president Erdogan, maar het is niet duidelijk of dat laatste de aanleiding was.
Volgens Van Steenbrugge verklaarde Anaz na het incident dat hij tijdens een politieke discussie plots werd aangevallen door een man die niet rechtstreeks bij het gesprek betrokken was. “Of het gesprek de aanleiding was, dan wel of er mogelijk sprake was van voorbedachte rade, zal moeten blijken uit het onderzoek”, stelt Van Steenbrugge.
“In ieder geval is Ibrahim Anaz een van dé gezichten van de Gülen-beweging in België. Hij stelt ook dat als hij niet was weggevlucht van zijn aanvaller, hij nu niet meer in leven zou zijn.” Anaz moest woensdagavond nog geopereerd worden, maar zou niet in levensgevaar verkeren.
De Antwerpse lokale politie kon woensdagavond niet bereikt worden voor commentaar.

bron: Belga