Gregory Philippin volgt Stéphane Moreau op als burgemeester Ans

Gregory Philippin volgt Stéphane Moreau op als burgemeester Ans

Grégory Philippin is woensdagavond Stéphane Moreau officieel opgevolgd als burgemeester van Ans. Moreau raakte in opspraak in de Publifin-affaire en had eind januari al aangekondigd dat hij een stap opzij zou zetten als burgemeester. Dat de machtsoverdracht uiteindelijk zo lang aansleepte, had te maken met interne discussies binnen de lokale socialistische afdeling over de vraag welk gemeenteraadslid er schepen zou worden. De keuze viel uiteindelijk op Philippe Saive.
Vooraleer zijn functie neer te leggen, maakte Moreau woensdagavond een balans op van dertig jaar bedrijvigheid in de lokale politiek. Hij mocht zich verheugen in een warm applaus van het honderdkoppige publiek.

Moreau is ceo van Nethys, de operationele poot van Publifin. Als gevolg van het schandaal bij de Luikse intercommunale vroeg PS-voorzitter Elio Di Rupo aan Moreau om te kiezen tussen zijn sjerp en zijn functie bij Nethys. Moreau koos voor het laatste en kondigde eind januari al zijn ontslag aan. Intussen is hij ook uit de PS gezet, net voor de partij hem aan de deur wilde zetten.bron: Belga