Kat valt zeven pitbulls aan en komt er als winnaar uit

Kat valt zeven pitbulls aan en komt er als winnaar uit
Foto Pixabay

Zeven pitbulls zullen hun ontmoeting met een moedige kat nog lang uithouden. De pluizige viervoeter viel de honden aan, waarna een gewonde pitbull en de begeleider van de groep naar het ziekenhuis moesten voor verzorging.

In het Canadese stadjes Victoria woont een onbevreesde kat. Het huisdier van Del Thompson voelde zich bedreigd toen een hondenwandelaar met zeven pitbulls aan haar huis passeerde. Ze viel de groep aan en kwam als bij wonder als winnaar uit het gevecht.

Recht op zijn smoelKyla Grover, die gaat wandelen met de pitbulls, zag het allemaal gebeuren. “De honden wandelden gewoon rustig voorbij, wanneer de kat de dieren plots besprong en niet wilde wijken”, vertelt ze aan netdog.co.

Geen enkele hond had de reflex om terug te vechten. In plaats daarvan blaften ze alleen maar naar de kat. Die concentreerde haar aanval vooral op één pitbull, die ze op het gezicht besprong en daar heel wat schrammen achterliet. Toen Kyla wilde tussenkomen, liep ook zij een paar kleine sneetjes op.

Kyla ging voor de zekerheid samen met de gewonde hond naar het ziekenhuis. Del en zijn vrouw voelde zich enorm schuldig over heel de situatie en boden aan om de ziekenhuisrekening van het dier op zich te nemen.