Warre Borgmans leest mee: "Boeken van Elsschot lees ik wél uit"

Acteur Warre Borgmans is deze zomer Metro's Leesclubvoorzitter. Samen met jullie leest hij de komende twee maanden maar liefst drie boeken van een echte klepper: ‘Het Tankschip', ‘Pensioen' en ‘De Verlossing' van Willem Elsschot.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

"Of ik graag lees? Ja en nee. Ik ben altijd wel aan het lezen: in de trein, op de bus… Ik zou zelfs op de fiets lezen als dat zou kunnen. ( lacht ) Maar gek genoeg slaag ik er zelden in om een boek helemaal uit te lezen. Ik denk dat ik daarvoor het concentratievermogen en het geduld mis. Meestal heb ik het na 30 à 50 bladzijden wel gezien."

‘Elsschotiaans' taalgebruik

"Ik vind het wel geweldig om magazines te lezen. Die pluis ik van voor naar achter uit. En recensies en columns lees ik ook heel graag. Ik hou er bovendien van om mensen enthousiast over boeken te horen praten. Dus ik ben zeker wel in boeken geïnteresseerd."

"Van Elsschot heb ik wél al een aantal boeken uitgelezen. Enkele jaren geleden speelde ik ‘Dwaallicht', een muziektheatervoorstelling van het gelijknamige boek. Zijn specifiek ‘Elsschotiaans' taalgebruik, zijn licht cynische toon en zijn inzicht in de mens vind ik geweldig. Ik kijk er dus heel erg naar uit om me deze zomer nog extra in zijn oeuvre te verdiepen."