Wimbledon – Ruben Bemelmans is in de wolken met plaats in tweede ronde

Wimbledon - Ruben Bemelmans is in de wolken met plaats in tweede ronde

Ruben Bemelmans (ATP 124) staat net als in 2012 in de tweede ronde van Wimbledon. Hij vloerde maandagavond de Duitse veteraan Tommy Haas (ATP 258) met 6-3, 3-6, 6-3 en 7-5. “Ik ben heel gelukkig. Deze overwinning maakt me echt een beetje gek”, reageerde de 29-jarige Limburger na zijn kwalificatie op het heilige gras in Londen. “Het is altijd leuk goed te spelen op een grandslam en zeker hier in Wimbledon, een toernooi dat ik koester. Ik heb heel goed opgeslagen en kon quasi alles retourneren. Daardoor zette ik veel druk op hem. Alleen op het einde van de tweede set liet ik het wat hangen en met zijn ervaring kon hij daarvan profiteren. Maar ik heb mij onmiddellijk herpakt. Ik kom nu dicht bij een plaats op de hoofdtabel van de US Open. Dat is super.”
In de tweede ronde wacht de 21-jarige Russische debutant Daniil Medvedev (ATP 49). Die kegelde Stan Wawrinka (ATP 3) uit het toernooi.
“Dat verbaast me niet. Ik had aan mijn coach gezegd dat hij Stan zou verslaan”, aldus Bemelmans. “Hij is in topvorm en met zijn vlakke slagen kan hij veel schade aanrichten op gras. Het wordt niet gemakkelijk. Onze paden hebben elkaar nog niet vaak gekruist. Ik heb hem al eens in actie gezien tegen Steve (Darcis) op een Challenger in Orléans. Ik ga wat beelden op youtube bekijken en ook raad vragen aan Steve na zijn match van morgen.”

bron: Belga