Elise Mertens gaat strijdend onderuit tegen Venus Williams

door
Belga
Leestijd 2 min.

Elise Mertens (WTA 54) heeft bij haar debuut in het enkelspel op Wimbledon niet kunnen stunten tegen Venus Williams (WTA 11). De Amerikaanse, die het grandslamtoernooi vijfmaal won, haalde het in de eerste ronde in twee sets: 7-6 (9/7) en 6-4. Op Court 1 moest de 21-jarige Mertens meteen haar opslagspel inleveren. Maar de Belgische nummer één knokte zich terug in de wedstrijd en sleepte een tiebreak uit de brand. Daarin trok de 37-jarige Williams, die voor de twintigste keer aantreedt op Wimbledon, met 9/7 aan het langste eind.

Williams ging in set twee twee maal door de service van Mertens, terwijl het tiende reekshoofd slechts één break moest toestaan. Bij 5-3 werd er een klein halfuurtje gepauzeerd door de regen. Mertens had net daarvoor nog een matchpunt gered. Na de regenpauze redde Mertens nog eens twee matchpunten, maar tegen de vierde matchbal van Williams had de Limburgse geen verhaal. Het enkeldebuut van Mertens op Wimbledon eindigde zo na één uur en 43 minuten.

Het was de tweede confrontatie met Venus Williams voor Mertens. Begin juni verloor ze in de derde ronde van Roland Garros met 6-3 en 6-1 van de Amerikaanse veterane. Onlangs raakte bekend dat Venus Williams op 9 juni betrokken was bij een verkeersongeluk in Florida. Ze zou een rood licht genegeerd hebben en daardoor in botsing gekomen zijn met een andere wagen. De passagier in die auto, een 78-jarige man, overleed twee weken later aan zijn verwondingen. De familie van de man diende een klacht in tegen Williams, maar de deelname van de Amerikaanse aan Wimbledon kwam niet in gedrang.

In de tweede ronde speelt Williams tegen Wang Qiang (WTA 55). De Chinese was met 6-3 en 6-4 te sterk voor Chang Kai-Chen (WTA 111) uit Taiwan. Later vandaag/maandag komen ook Maryna Zanevska (tegen de Britse Heather Watson) en Ruben Bemelmans (tegen de Duitser Tommy Haas) in actie op het Londense gras.

Mertens treedt ook aan in het dubbeltoernooi op de All England Club. Ze staat samen met de Nederlandse Demi Schuurs in de openingsronde tegenover het Canadees-Chinese duo Gabriela Dabrowski en Xu Yifan, de tiende reekshoofden.

bron: Belga