China plaatst zich als eerste voor finale

China plaatst zich als eerste voor finale

De Chinese hockeyvrouwen hebben zich zaterdag als eerste geplaatst voor de finale van de halve finale van de World League in Sint-Lambrechts-Woluwe. China (FIH 8) won met 3-0 van Zuid-Korea (FIH 9) en neemt het zondag in de finale op tegen de winnaar van het duel tussen wereldkampioen Nederland (FIH 1) en Nieuw-Zeeland (FIH 5). Alle Chinese doelpunten werden in de eerste helft gescoord, de doelpuntenmakers waren Gu (6.), Zhang (25.) en Liang (28.). China schakelde donderdag nog verrassend Australië (FIH 4) uit op weg naar de halve finales.
Eerder op de dag verloor België (FIH 14) met 1-5 tegen de Australiërs in de klassementswedstrijd voor de plaatsen vijf tot acht. De Red Panthers spelen zondag om 11u15 voor de zevende plaats tegen Spanje (FIH 10), tegen wie ze eerder in de poulefase met 0-1 verloren.
Donderdag verloren de Red Panthers in de kwartfinales na shoot-outs van Zuid-Korea (FIH 8). Daardoor grepen ze naast de finale van de World League, voorbehouden aan de top vier. Het toernooi in Sint-Lambrechts-Woluwe geldt tevens als kwalificatietoernooi voor het WK 2018 in Londen.

bron: Belga