World League hockey (v) - Red Panthers hebben "déjà vu"

door
Belga
Leestijd 2 min.

In 2015 versperden de Zuid-Koreaanse hockeysters de Red Panthers de weg naar de Olympische Spelen, twee jaar later houden ze de Belgen van de World League-finale en opnieuw gebeurde dat na shoot-outs. "Het lijkt wel een déjà vu", beaamde coach Niels Thijssen. "Dit is toch wel een teleurstelling." "In het begin van de wedstrijd hadden we het lastig en slikten we meteen een goal. We hadden moeite om ons aan de tegenstander aan te passen en dat heeft tot aan de rust geduurd. Maar we hebben wel een goede tweede helft gespeeld en creëerden daarin meerdere mogelijkheden. We hebben dit toernooi heel goed gespeeld tegen toplanden als Australië, Nieuw-Zeeland en Spanje en ook vandaag was het goed. We kregen de kansen om te winnen, maar hebben ze niet benut. Het is frustrerend om er zo uit te gaan. De vijfde plaats is nu een doel. Dan horen we toch bij de top tien van de wereld."

"Dit doet pijn. We waren zo dicht bij de finale", verklaarde kapiteine Anouk Raes. "Telkens weer vinden we de Zuid-Koreanen op ons pad. We hadden ons nochtans voorgenomen ons deze keer niet door hen te grazen te laten nemen. Deze keer scoorden ze vroeg en hadden we nog alle tijd om te reageren. We hebben strafcorners gehad en creëerden kansen, maar de afwerking was er niet."

Raes onthoudt toch ook het positieve. "We hebben weer progressie gemaakt en hebben dit toernooi mooie dingen getoond. We leveren goed werk in België. De vooruitgang die we gemaakt hebben, is al enorm en we moeten ook niet te gulzig willen zijn. Al was een kwalificatie voor de finale in Nieuw-Zeeland natuurlijk wel top geweest. Nu gaan we vol voor die vijfde plaats."

Voor de 18-jarige Sophie Limauge was het de eerste internationale competitie. "We hebben de kansen gehad om te winnen. Frustrerend is dit", reageerde ze. "Het zat hem in kleine details. Op training ging het nochtans allemaal zo goed. We hadden ook echt heel veel zin om hen te verslaan. Uiteindelijk verliezen we met shoot-outs. We hadden ons daar goed op voorbereid en hebben goede doelvrouwen, maar zoiets blijft toch een loterij."

.

bron: Belga