Mensapen kunnen zich uitleven in nieuwe vallei in Antwerpse Zoo

De Zoo in Antwerpen heeft de nieuwe mensapenvallei voorgesteld. De chimpansees en gorilla’s kunnen zich uitleven in de avontuurlijke speeltuin. De bezoekers wandelen er letterlijk tussenin. De Zoo investeerde 2,7 miljoen euro in het nieuwe verblijf. De bouw van de speeltuin nam zes maanden in beslag. Er is een buitenverblijf voor de chimpansees en een ander voor de gorilla’s. “De mensapen lopen van hun binnenverblijven via een ondergrondse gang naar hun riant buitenverblijf”, zegt coördinator dierenzorg Sarah Lafaut. “Daar hebben ze klimtuigen en natuurrotsen om zich uit te leven.”

Rond de twee verblijven, elk 1.000 vierkante meter groot, zijn netten van 3.000 vierkante meter gespannen. De glazen ramen hebben drie lagen van 12 millimeter dikte en wegen 12 ton. Binnen de verblijven zijn terrassen gebouwd tot 3 meter hoog en er liggen massieve natuurrotsen uit de Ardennen.

“Het bezoekerspad slingert tussen de twee grote verblijven door. De bezoekers wandelen tussen de gorilla’s en chimpansees door. “Dit is een historisch moment voor de Zoo van Antwerpen en voor onze mensapen. De bezoekers kunnen de avonturen van dieren van dichtbij volgen”, aldus Lafaut. Het wandelpad vertrekt achter de okapi’s en leidt langs de binnen- en buitenverblijven van de mensapen naar de ondergrondse grot van de buffelsavanne.

De Zoo stelde de mensapenvallei vandaag aan de pers voor. Voor het publiek is het nieuwe verblijf vanaf zaterdag 1 juli toegankelijk.

bron: Belga