Infrabel sensibiliseert festivalgangers tegen spoorlopen

Spoornetbeheerder Infrabel trekt deze zomer naar muziekfestivals om festivalgangers te sensibiliseren tegen spoorlopen. Een eerste actie vindt plaats naar aanleiding van Rock Werchter, zegt Infrabel. Wie met de bus naar Rock Werchter trekt, kan aan het station van Leuven aangesproken worden door een goochelaar. “Tijdens een interactieve act goochelt die als het ware met het leven van de festivalganger”, zegt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken. De spoornetbeheerder wil de betrokkene zo duidelijk maken dat spoorlopen levensgevaarlijk is.

Infrabel denkt deze zomer zes à zeven festivals aan te doen. Vanaf het festival van Dour (12-16 juli) pakt het de sensibiliseringscampagne iets groter aan met de inzet van ‘The Box’, een moduleerbare container die ingekleed zal worden om de festivalgangers zo goed mogelijk aan te spreken.

Vorig jaar maakte Infrabel voor het eerst van een muziekfestival gebruik om zijn veiligheidsboodschap te verspreiden, toen met een actie in het station in Kiewit naar aanleiding van Pukkelpop.

bron: Belga