Geweld tegen politie: VSOA Politie tevreden met initiatieven Geens en Jambon

VSOA Politie is bijzonder tevreden met de initiatieven van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) om het geweld tegen agenten aan te pakken. Dat laat de vakbond donderdagavond weten.
Geens kondigde donderdag aan dat er zerotolerantie komt voor elk feit van geweld tegen politiemensen waar ook maar een minimum aan bewijs over gevonden is. Hij verzekerde donderdag in de Kamer dat die richtlijn zeer binnenkort naar de parketten vertrekt. Minister Jambon van zijn kant wil het vertrouwen bij sommige bevolkingsgroepen in de politie versterken en hij bevestigde Jambon het belang van meer diversiteit in de korpsen. Hij wil daar effectief op inzetten.
“De minister van Justitie heeft een (eerder door de VSOA gevraagd, nvdr) sterk signaal gegeven door een circulaire aan te kondigen en zelfs te spreken over een nultolerantie voor elke gewelddaad tegen politie”, zo klinkt het in een persbericht. “Ook minister Jambon steunt de politiemensen volmondig en neemt maatregelen waardoor slachtoffers van geweld tegen politie binnenkort alle ziektekosten terugbetaald krijgen. In de huidige regeling is de politieman/vrouw slechts minimum minimorum verzekerd. Tot op heden bleven de supplementen die de RIZIV-tarieven overstijgen ten laste van het slachtoffer. Daar komt dus nu verandering in”.
“We rekenen er dan ook op dat er een snelle en concrete uitvoering komt van deze initiatieven”, besluit de politievakbond.

bron: Belga