Neo krijgt sportpark met grootste recreatievijver van het land

Het Neo-project, de nieuwe wijk aan de voet van de Heizel, krijgt een groot sportpark. Blikvanger in dat park is het 5.000 m2 grote recreatieve wateroppervlak. Deze ‘waterspiegel’ is een plek waar iedereen bij warme temperaturen terecht kan voor wat verfrissing. Brussels kandidaat-burgemeester Philippe Close (PS), Brussels schepen van Sport Alain Courtois (MR) en het ontwerpbureau Omgeving stelden het park woensdag voor. De recreatievijver zal niet meer dan enkele centimeters diep zijn. “We hebben eerst de mogelijkheid van een zwemvijver onderzocht, maar met een waterspiegel kunnen we meer mensen laten genieten van het oppervlak”, stelt Luc Wallays van ontwerpbureau Omgeving.

Het water en het groene zijn essentiële elementen binnen het sportpark. Zo neemt de groene ruimte toe van 15 tot 21 hectare, terwijl de aanleg van nieuwe fiets- en voetpaden het Heizelplateau omvormt tot een wandelruimte van 70 hectare. Daarnaast ligt de focus op sportinfrastructuur. Er komen een voetbalveld, dat eveneens dienst kan doen als rugbyveld, een atletiekpiste die de nieuwe thuisbasis van atletiekclub Excelsior wordt, anderhalf hockeyterrein, een gebouw voor boogschutters en petanquebanen.

De investering in het sportpark bedraagt 23 miljoen euro. Na het behalen van de nodige vergunningen, moeten de werken tegen november 2018 van start gaan en af zijn tegen 2021.

bron: Belga