Maingain: “Dat de MR zichzelf losmaakt van de PS!”

Maingain: "Dat de MR zichzelf losmaakt van de PS!"

DéFI, het vroegere FDF, heeft zich in de Brusselse meerderheid vastgekleefd aan de PS, zei MR-voorzitter Olivier Chastel woensdagochtend. Maar DéFI-voorzitter Olivier Maingain heeft hem nu van repliek gediend. “Dat mijnheer Chastel eerst toont dat waar er schandalen zijn, zoals in Brussel-Stad en in de provincie Luik (twee plaatsen waar MR en PS samen in de meerderheid zitten, red.), hij zichzelf van de PS losmaakt”, zei hij voor aanvang van zijn ontmoeting met de covoorzitters van Ecolo. Chastel vreest dat PS en DéFI aan elkaar verbonden zijn, zei hij bij RTBF. DéFI, die onontbeerlijk is in de Brusselse regering, stelt zich volgens hem erg gesloten op en zou zich met haar harde eisen vastgekleefd (‘scotché’) hebben aan de PS. “Ik hoop dat ik me vergis en dat we er in zullen slagen DéFi-voorzitter Olivier Maingain te overtuigen”, voegde hij eraan toe.
Maar DéFI-voorzitter Maingain vraagt Chastel nu om eerst zelf afstand te nemen van de PS. “Ik denk dat dat een goed signaal zou zijn als hij coherent wil zijn met zichzelf.”

Gevraagd wat hij ervan vindt dat de Franstalige meerderheden de federale meerderheid zouden weerspiegelen – dus mét de MR aan boord – antwoordde Maingain dat het hem moeilijk lijkt dat DéFI “ten dienste” zou staan van de federale regering. “Ik wil eraan herinneren dat in Brussel de MR met het dossier van de vluchten grote schade toebrengt aan de belangen van de Brusselaars en dat de partij op federaal niveau niets doet om het debat vooruit te helpen. Vandaag hebben we een Brusselse regering (met DéFI, red.) die de Brusselaars beschermt, wat de MR dus niet doet op federaal niveau.”

Voor hij aan tafel ging zitten met Ecolo-covoorzitters Zakia Khattabi en Patrick Dupriez benadrukte Maingain dat zijn partij net als Ecolo “sterke eisen” heeft op het vlak van goed bestuur. DéFI zal de komende dagen enkele voorstellen ter zake lanceren, aldus nog Maingain.

bron: Belga