Zeven doden en vier vermisten na schipbreuk in Colombia

Zeven doden en vier vermisten na schipbreuk in Colombia
Zeven doden en vier vermisten na schipbreuk in Colombia

Bij de schipbreuk van een boot zondag op het meer van El Penol de Guatapé in Colombia, zijn al zeker zeven mensen om het leven gekomen. Vier mensen zijn nog vermist, zo melden de autoriteiten. Onder de geredde opvarenden van het schip zouden ook drie Belgen zijn. Maandagnamiddag was de balans van het ongeval zeven doden, vier vermisten, en 154 mensen werden gered, onder wie drie Belgen. Twee van de geredde opvarenden liggen nog in het ziekenhuis, maar zijn in een stabiele toestand, aldus het Colombiaanse rampenagentschap. “Er wordt nog onderzoek gevoerd naar twee mensen, om te weten te komen of ze vermist zijn of bij hun families zijn”, aldus een bron binnen het agentschap.
De reddingswerkzaamheden werden maandag bemoeilijkt door algen in het meer, dat 30 tot 40 meter diep is. Vijfendertig duikers zijn op zoek naar slachtoffers in het water.
De oorzaak van de scheepsramp is nog niet gekend. Het schip zonk zondagnamiddag in slechts enkele minuten tijd. Volgens een passagier waren er aan boord van het schip geen reddingsvesten.
Het parket gaat aan de lokale autoriteiten “een rapport rond de controles van de vaardiensten op het meer vragen, over het gebruik van reddingsvesten en het respecteren van de snelheidslimieten”.
President Juan Manuel Santos sluit uit dat het ongeval te wijten is aan een overbelading van het schip.

Bron: Belga