World League hockey (v) - Bondscoach Red Panthers zag gebrek aan handelingssnelheid

door
Belga
Leestijd 2 min.

Na de 0-1 nederlaag tegen Spanje beëindigen de Belgische hockeyvrouwen de groepsfase op de derde plaats in poule B op de halve finale van de World League in Sint-Lambrechts-Woluwe. "We kregen de ploeg niet in de modus om helderder te denken en de oplossingen te zien, ondanks het harde werk van het team", verklaarde bondscoach Niels Thijssen. "Mijn grootste teleurstelling is dat we niet goed genoeg hebben gespeeld", sprak de Nederlander. "Wij hebben een ploeg die ruimte nodig heeft, en we hebben vandaag die ruimte niet voor onszelf gecreëerd. Het ontbrak ons aan technische vaardigheid en handelingssnelheid om snel van de ene naar de andere kant van het veld te geraken. Als er een seconde te veel nodig is om een actie uit te voeren, dan zijn die Spanjaarden te snel om de gaten dicht te lopen."

Zuid-Korea, de tweede uit groep A, wordt de tegenstander van de Red Panthers in de kwartfinales. Met de Zuid-Koreanen hebben de Belgen nog een eitje te pellen. Twee jaar geleden gaven ze tegen Zuid-Korea op de World League in Brasschaat in extremis een olympisch ticket uit handen.

"Natuurlijk speelt dat mee", aldus Thijssen. "De motivatie zal geen probleem zijn. Maar het wordt wel hard werken om juist niet in die emotie de wedstrijd in te gaan, want dat maakt vaak dat je de zaken niet meer helder ziet. Zuid-Korea is bijna voor iedereen een lastige ploeg. De Zuid-Koreanen hebben een enorm sterke counterploeg, ze kunnen uit het niets een schitterende goal maken."

.

bron: Belga