Texaan verandert achternaam in Trump “omdat het beter is voor zijn carrière”

Texaan verandert achternaam in Trump
AFP / S. Loeb

Ernesto Baeza Acosta heeft via een rechter in Texas zijn naam laten veranderen. Voortaan wil hij aangesproken worden als Ernesto Trump, omdat de man hoopt dat de naam hem zal helpen in zijn zakenavonturen.

De fans van Amerikaans president Donald Trump hebben verschillende verklaringen om de man een warm hart toe te dienen. Een 34-jarige Texaan hoopt dat een dichte band met de vastgoedmagnaat hem zal helpen met zijn zaken. Daarom liet hij zijn achternaam in Trump veranderen.

Ouders zijn illegale Mexicanen

De vroegere  Ernesto Baeza Acosta betaalde 272 dollar voor de wijziging. “Ik wil mijn nieuwe naam gebruiken, omdat het beter past bij professionele doeleinden”, aldus Ernesto aan The Smoking Gun.

Zijn ouders zijn niet blij met de naamswijziging. Het duo werd geboren in Mexico en kwam illegaal naar Amerika. Dat maakt hen net de mensen die de president het land wil uitsturen. De kersverse Trump zegt een fan te zijn van zijn naamgenoot, maar gaf toe dat hij niet voor hem gestemd heeft, omdat hij zich niet had laten registreren.

Ernesto hoopt dat zijn naam hem zal helpen om meer te verdienen. De man werkt overdag als superviser in een winkel, maar heeft daarnaast ook een Youtubekanaal. Daar post hij stunt- en sketchvideo’s.