Brussels Airport maakt zich op voor eerste drukke weekend van zomervakantie

Brussels Airport maakt zich op voor eerste drukke weekend van zomervakantie

Brussels Airport maakt zich op voor het eerste drukke weekend van de zomervakantie. Van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli verwacht de nationale luchthaven 232.000 passagiers, van wie 131.000 vertrekkende passagiers. Dat heeft de luchthavenuitbater vandaag laten weten. Zo’n 90.000 passagiers stappen komend weekend aan boord van een vlucht van Brussels Airlines, of ruim 10.000 meer in vergelijking met 2016. Drukste dag tijdens het openingsweekeinde van de zomervakantie op Brussels Airport wordt vrijdag 30 juni, met 49.000 vertrekkende passagiers. Zaterdag en zondag zijn er respectievelijk 38.000 en 44.000 vertrekkende passagiers. Komende maandag 3 juli moet al niet veel onderdoen voor vrijdag, met 48.000 vertrekkende passagiers.

Het openingsweekeinde van de zomervakantie mag dan zeer druk zijn voor de nationale luchthaven, tijdens het wisselweekend eind juli lopen de cijfers meestal nog op, omdat er dan traditioneel meer terugkerende passagiers zijn.

Volgens Brussels Airlines scoren “klassieke” zonbestemmingen zoals Spanje, Portugal, Griekenland en Italië zeer goed. Ook de steden Nice, Barcelona en Berlijn zijn enorm populair. Op het langeafstandsnetwerk van de luchtvaartmaatschappij slaan vooral New York en Toronto aan.

bron: Belga