Wickmayer zoekt heil bij Clijsters

Kim Clijsters gaat Yanina Wickmayer begeleiden op Wimbledon
AFP / G. Wood

Yanina Wickmayer is alweer op zoek naar een nieuwe coach. In afwachting doet ze op Wimbledon een beroep op Kim Clijsters, die haar moet helpen om eindelijk nog eens de eerste ronde te overleven in Londen.

Het voorbije anderhalf jaar werd Wickmayer gecoacht door Nicolas Beuque, maar dat is niet langer het geval. «We hebben besloten om de samenwerking stop te zetten», klinkt het. «Ik ben Nicolas dankbaar voor onze tijd samen, maar we moeten concluderen dat de resultaten uitblijven en een andere aanpak zich opdringt.»

Top honderd

Veel potten kon Wickmayer dit seizoen nog niet breken. De tweede ronde op Roland Garros is haar beste resultaat op een grandslamtornooi en op de wereldranking dreigt ze zelfs uit de top honderd te tuimelen.

Nicolas Beuque is niet langer de coach van Yanina Wickmayer
Belga / V. Lefour

Wickmayer staat voorlopig 95ste, mijlenver verwijderd van haar topranking uit 2010, toen ze tegen de top tien aanschurkte. Vorige week nog strandde ze in de kwalificaties van het WTA-tornooi in Mallorca.

“Niet mijn nieuwe coach”

Redenen genoeg om zich op Wimbledon te laten bijstaan door Kim Clijsters, met wie ze een goede verstandhouding heeft. De twee dubbelden ooit samen op de Olympische Spelen en Wickmayer trainde ook een tijdlang aan de Kim Clijsters Academy in Bree.

«Om misverstanden te vermijden: Kim is niet mijn nieuwe coach», benadrukt ‘Wicky’. «Maar ze is zo lief om me naast andere verplichtingen tijdens Wimbledon te steunen. Na het tornooi zal ik samen met mijn team evalueren op welke manier en met wie we verder gaan.»

Tien trainers 

Wie de nieuwe trainer ook wordt, hij begint aan een onzekere opdracht. De voorbije dertien jaar versleet Wickmayer al tien coaches. Op Wimbledon sneuvelde ze de voorbije twee jaar telkens in de openingsronde. Een achtste finale in 2011 is haar beste resultaat ooit op de All England Tennis Club.