Ontslag De Decker – Ukkel kent zondagavond nieuwe burgemeester

Ontslag De Decker - Ukkel kent zondagavond nieuwe burgemeester

De Ukkelse afdeling van de Franstalige liberale partij MR kiest zondag in de vooravond de opvolger van Armand De Decker als burgemeester van de Brusselse gemeente. De strijd gaat tussen eerste schepen Marc Cools (61) en schepen van Financiën Boris Dilliès (46). De Ukkelse MR-leden kunnen hun voorkeur uitdrukken in een geheime stemming. De winnaar moet nadien nog de steun krijgen van een meerderheid van de gemeenteraadsleden.
Er is afgesproken dat de nieuwe burgemeester ook de lijsttrekker wordt van MR bij de gemeenteraadsverkiezingen in de herfst van 2018.
Cools is burgemeester ad interim sinds het ontslag van Armand De Decker iets meer dan een week geleden. Die laatste wilde naar eigen zeggen door zijn ontslag de “sereniteit bewaren” in het belang van zijn gemeente.
De Decker is in opspraak gekomen in de Kazachgate-affaire. Hij zou bemiddeld hebben bij het tot stand komen van de wet op de verruimde minnelijke schikking in 2011, ten voordele van de Oezbeeks-Belgische miljardair Patokh Chodiev. De rol van de MR-politicus wordt nu onderzocht door een parlementaire onderzoekscommissie.

bron: Belga