Hulpdiensten bekogeld met eieren na tussenkomst in Antwerpen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De hulpdiensten zijn in de nacht van zaterdag op zondag bekogeld met eieren, nadat ze ter plaatse waren gekomen na een verkeersongeval. Een zestigtal mensen verzamelde zich aan het ongeval en enkelen gooiden met eieren. De politie moest ter plaatse komen om te situatie te kalmeren, zo bevestigt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. De hulpdiensten waren naar een verkeersongeval op het kruispunt van de Florastraat en de Terloostraat getrokken. Twee wagens waren er op elkaar ingereden. Door de impact van de klap één voertuig tegen een gevel van een woning beland, waarna het tegen twee geparkeerde auto's werd geslingerd. De schade aan de woning bleef beperkt.

Na het ongeval ontstond een ware volkstoeloop en verzamelden zich zowat zestig nieuwsgierigen rond het gebeuren. Daarbij werd met eieren naar de hulpdiensten gegooid.

"De situatie dreigde te escaleren waarop de politie ter plaatse diende te komen met bemiddelingsploegen en een mobiele eenheid", zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. "Rond 1.00 uur was de rust teruggekeerd, wellicht door de komst van onze ploegen. Zo'n gedrag kunnen we maar moeilijk tolereren. De politie en ook andere hupdiensten zouden echt te allen tijde hun werk naar behoren moeten kunnen doen", besluit hij.

bron: Belga