EK basket (v) - Belgian Cats blikken Griekenland in voor brons

De Belgian Cats hebben zondag in Praag het brons veroverd op het Europees kampioenschap vrouwenbasketbal. In de wedstrijd om de derde plaats versloegen ze Griekenland met 78-45. Bij de rust stonden ze 40-29 voor. De Belgen stonden in de beginfase even op achterstand (3-6, 5-9), maar namen halfweg de eerste periode resoluut het heft in handen. Na het eerste kwart stond het 24-15 en in het tweede (16-14) werd de voorsprong verder uitgediept. In het derde kwart (21-7) werd de kloof definitief geslagen en ook het slotkwart (17-9) was voor de Belgen. Kim Mestdagh (18 ptn), Emma Meesseman (15) en Ann Wauters (14 ptn, 8 rebounds) waren de uitblinkers bij de Cats.

Spanje en Frankrijk strijden zondagavond om het goud. In de halve finales won Spanje zaterdag met 68-52 van België en schakelde Frankrijk Griekenland met 77-55 uit.