World League hockey (v) – Barbara Nelen zag Red Panthers vertrouwen opdoen

World League hockey (v) - Barbara Nelen zag Red Panthers vertrouwen opdoen

De 9-0 overwinning tegen Maleisië in de halve finales van de World League geeft de Belgische hockeyvrouwen een boost voor de rest van het toernooi. Dat verklaarde Barbara Nelen na afloop van de wedstrijd in Sint-Lambrechts-Woluwe. “We wisten niet goed wat we moesten verwachten van deze wedstrijd”, aldus de 25-jarige Nelen, die met de Red Panthers deelnam aan de Olympische Spelen van 2012. “Het is zeker niet eenvoudig om tegen dit Maleisië te spelen, want we moesten het spel maken. Als je naar de uitslag kijkt, dan kan het eigenlijk niet beter. Het was erg leuk om zo te spelen. De ploeg was superpositief, dit is goed voor de rest van het toernooi.”
In de eerste groepswedstrijd tegen de Australiërs (0-1 nederlaag) wisten de Belgen hun vele kansen niet te verzilveren, volgens Nelen waren de Belgen daardoor extra gemotiveerd om zaterdag de netten te doen trillen. “Veel offensieve speelsters hebben vandaag gescoord, dat geeft een boost voor het duel van zondag met Nieuw-Zeeland. Tegen de Nieuw-Zeelanders moeten we met dezelfde ingesteldheid spelen als tegen Australië, toen waren we de dominante ploeg maar konden we het niet afmaken. Hopelijk lukt dit nu wel tegen Nieuw-Zeeland”, vervolgde de Gouden Stick van 2011, 2013 en 2016.
De Red Panthers kregen zaterdag maar liefst vier strafballen. “Dat hebben we nog nooit meegemaakt”, zei de speelster van Braxgata. “Maar die strafballen waren terecht, want de Maleisiërs begingen echt wel grove fouten.”

bron: Belga