KBVB-voorzittersverkiezingen: Gilbert Timmermans stelt zich kandidaat

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zoals verwacht stelt Gilbert Timmermans zich kandidaat om François De Keersmaecker op te volgen als voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Dat heeft de voorzitter van Voetbal Vlaanderen, de Nederlandstalige amateurvleugel van de KBVB, vandaag in het bondsgebouw in Brussel bevestigd. De Raad van Bestuur van Voetbal Vlaanderen plande afgelopen voormiddag een vergadering om de strategie voor de voorzittersverkiezingen van zaterdag te bepalen. Daaruit bleek dat het vertrouwen in huidige bondsvoorzitter François De Keersmaecker niet erg groot is. De Nederlandstalige bondstak opteerde daarom om de 72-jarige Timmermans een kans te geven op het voorzitterschap. De Keersmaecker besliste daarop na elf jaar onafgebroken voorzitterschap zich niet meer verkiesbaar te stellen.

"Ik meen over de nodige competenties te beschikken om het Belgisch voetbal de komende twee jaren te dienen, met hart en ziel, met volle engagement, voor iedereen, binnen een omgeving waarin men ons zal respecteren om onze 'good governance' en ons standvastig leiderschap", reageerde Timmermans. "Samengevat kenmerkt mijn werkwijze zich onder andere door een grote werkkracht, volle overgave - rechttoe rechtaan - en dossierkennis. Ik ben een snelle beslisser en ik laat het algemeen belang altijd primeren. Bovendien kan ik iedereen recht in de ogen kijken."

Timmermans neemt het zaterdag op tegen Gérard Linard. De 74-jarige baas van de ACFF, de Franstalige tegenhanger van Voetbal Vlaanderen, volgde Steven Martens in februari 2015 ad interim op als CEO en werd in november 2016 afgelost door Koen De Brabander. "Ik wil Linard alvast bedanken voor zijn inzet en beschikbaarheid voor het Belgisch voetbal en voor wat hij heeft gerealiseerd in zijn functie als CEO. Wat ook de uitslag van de stemming zal zijn, ik zal hem altijd blijven beschouwen als goede collega, zelfs als een vriend", besloot Timmermans.

bron: Belga