Schapenhoeder redt zijn huisdier met mond-op-hondbeademing

Schapenhoeder redt zijn huisdier met mond-op-hondbeademing
Archiefbeeld Pixabay

Een Australische schapenhoeder is erin geslaagd om zijn trouwe viervoeter te redden met methodes die normaal gezien voor mensen bestemd zijn.

Glenn Rowe trof zijn kelpie Jack, een Australische herdershond, levenloos aan. Het dier had zichzelf per ongeluk gewurgd door met zijn lijn vast te zitten aan een quad. “Hij zag er niet goed uit toen ik hem vond, zijn ogen waren helemaal glazig”, vertelt Rowe bij 7 News.

Wimmera sheep farmer says his kelpie

Victorian sheep farmer says he saved his beloved kelpie's life by giving him mouth-to-nose resuscitation. 7 News on Instagram: www.instagram.com/7newssyd #Wimmera #7News

Posted by 7 News Sydney on Wednesday, 21 June 2017

De schapenhoeder was niet bereid om zijn maatje op te geven. Hij begon met een hartmassage, maar dat haalde niet veel uit. Dus besloot Rowe om zijn lippen op de neus van het dier te zetten en uit te ademen. Niet veel later stond Jack opnieuw op zijn pootjes.

“Ik dacht eerst dat hij hersenschade zou hebben opgelopen, maar er mankeert niets met hem”, verduidelijkt de schapenboer opgelucht. De herdershond is nu opnieuw dolgelukkig achter schapen aan het aanlopen.