Reconstructie van moord op 67-jarige vrouw uit Lebbeke door zoon

De zoon van de 67-jarige vrouw uit Lebbeke die aangehouden is op verdenking van moord, is mogelijk een seriemoordenaar. Dat onderzoekt de Dendermondse afdeling van het Oost-Vlaamse parket, meldt VTM Nieuws. Het parket geeft geen commentaar op het lopende gerechtelijk onderzoek, waarbij de feiten donderdag gereconstrueerd werden.
De 67-jarige Renée Beckers uit Lebbeke werd begin januari 2016 voor het laatst gezien in de omgeving van Dendermonde en Lebbeke, en sindsdien ontbrak elk spoor. Bij een zoekactie een jaar later achter de woonplaats van de vrouw aan de Dendermondsesteenweg in Lebbeke werd haar lichaam gevonden.
De zoon van de vrouw maakte zich verdacht door geld af te halen van de rekening van zijn moeder. Hij zou verklaard hebben dat zijn moeder vertrokken was na een ruzie en haar bankkaart meegenomen had. De man werkte donderdag mee met de reconstructie. “Vanmiddag was er een reconstructie waarbij de man moest uitleggen hoe hij vorig jaar zijn moeder van 67 jaar oud vermoord en verstopt (had) in de tuin. Omdat een ex-vriendin en enkele mensen waarmee hij contact had intussen ook overleden zijn, onderzoeken speurders of hij ze ook vermoord heeft”, meldt VTM Nieuws. Het parket weigert elke commentaar.

bron: Belga