Gevangenen redden flauwgevallen bewaker in plaats van te ontsnappen

Gevangenen redden flauwgevallen bewaker in plaats van te ontsnappen
YouTube / 11Alive

Zes gedetineerden zagen waarschijnlijk de kans van hun leven toen de bewaker flauwviel tijdens hun werkshift. Maar in plaats daarvan hielpen ze de man.

Volgens Time waren de Amerikaanse gevangenen het gras aan het maaien op een begraafplaats nabij de gevangenis, wanneer hun opzichter bevangen werd door de warmte. De criminelen hadden de kans om de man achter te laten en aan de haal te gaan met zijn wagen.

Maar ondanks hun veroordeling, bleken de gedetineerden over een geweten te beschikken. Ze grepen zijn telefoon, belden een ambulance en deden er alles aan om hem wat verkoeling te geven.

“Ze bleven bij hem. Ik weet niet wat er gebeurd zou zijn als ze hem niet geholpen hadden”, getuigt de lokale sheriff bij Time. “Het ging er niet om wie in de gevangenis zit en wie niet. Een mens had problemen en het was belangrijk dat we hem hielpen”, verklaart een van de gevangenen bij de lokale zender WXIA.

De opzichter is ondertussen hersteld en opnieuw aan het werk. Voor hun goede daad zijn de gedetineerden beloond met pizza en dessert in het park.