Oostendse stadslijst van Vande Lanotte gaat op zoek naar stadsmakers

Oostendse stadslijst van Vande Lanotte gaat op zoek naar stadsmakers

In Oostende start de stadslijst waarmee burgemeester Johan Vande Lanotte volgend jaar naar de kiezer wil trekken met een participatietraject om Oostendenaars te laten meedenken over de toekomst van de stad. Het traject “Stadslijst zkt. Stadsmakers (m/v/x) is woensdag voorgesteld. Begin dit jaar raakte bekend dat Johan Vande Lanotte (sp.a) naar de Oostendse kiezer zou trekken met een stadslijst. Enkele maanden na die aankondiging is de nieuwe lijst gestart met de concrete invulling van het programma. Daarvoor doen ze beroep op de Oostendenaars. Het participatietraject zal in drie fases verlopen. Van nu tot augustus, zal er een oproep gedaan worden om ideeën te lanceren rond drie kernwoorden: sociaal, geëngageerd en toekomstgericht. Vanaf september worden de ideeën gegroepeerd worden en zal gevraagd worden om de ideeën uit te werken en een bevraging te doen in de omgeving. Op 10 november komt er dan een startmoment dat moet leiden tot enkele programmathema’s. Het daaropvolgende weekend zal er dan verkiezingsprogramma worden opgesteld.

Twee onafhankelijken zullen waken over het traject. Dat zijn professor Katia Leveque en journalist Guy Polspoel. Zij moeten de integriteit en de kwaliteit waarborgen.

Iedereen kan terecht op de nieuwe website www.destadslijst.be. Of dat ook de definitieev naam van de lijst wordt, is nog onduidelijk. “Die werknaam kan wel een eigen leven gaan leiden, maar voorlopig is er rond de naam nog niets concreet”, aldus burgemeester Vande Lanotte.

bron: Belga