Rectorverkiezing UGent – “Resultaat zorgt vanzelfsprekend voor gemengde gevoelens”

Rectorverkiezing UGent - "Resultaat zorgt vanzelfsprekend voor gemengde gevoelens"

Rik Van de Walle, de kandidaat-rector waarop woensdag voor de zevende keer kan gestemd worden, zegt dat het resultaat van de eerste ronde van de tweede stemcyclus (dinsdag) “vanzelfsprekend voor gemengde gevoelens zorgt”. Tegelijk suggereren hij en vicerector Mieke Van Herreweghe nog maar aan één ronde te willen meedoen, zo blijkt uit een mededeling op sociale media en per mail. “Enerzijds schaarde een ruime meederheid van de kiezers (59 pct) zich achter ons”, zegt Van de Walle. “Anderzijds is er de ontgoocheling over het feit dat we geen tweederdemeerderheid behaalden.”
Van de Walle en Van Herreweghe zeggen dat het aantal blancostemmen – kandidaten konden maar op één duo of blanco stemmen – een duidelijk signaal is.
“We hebben dit signaal zeer goed begrepen en zullen het meenemen in toekomstige beleidsvoorstellen”, klinkt het. “We willen immers de rector en vicerector zijn van de UGent met een luisterend oor voor alle UGent’ers, en roepen binnen deze stemcyclus nog één keer op voor ons te stemmen.”

bron: Belga