Theresa May noemt aanrijding in Londen "vreselijk incident"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Britse premier Theresa May en oppositieleider Jeremy Corbyn hebben zondagochtend hun medeleven uitgedrukt voor de slachtoffers van de aanrijding in de buurt van een moskee in de Noord-Londense wijk Finsbury Park. Volgens de Britse Moslimraad en getuigen zou een man opzettelijk gelovigen hebben aangereden, maar daarover werd nog niet officieel gecommuniceerd. May sprak van een "vreselijk incident" en voegde toe dat "al haar gedachten uitgaan naar zij die gewond zijn geraakt, hun geliefden en naar de reddingsdiesten die ter plaatse zijn".

Op Twitter stelt Corbyn dat hij "volledig geschokt is door het incident aan Finsbury Park". "Ik ben in contact met de moskeeën, de politie en de autoriteiten van Islington. Mijn gedachten gaan naar de mensen en de gemeenschap die zijn getrokken door dit afschuwelijke evenement."

Burgemeester van Londen Sadiq Khan bevestigde dat er een incident had plaatsgevonden, zonder meer informatie te geven.

Volgens verschillende getuigen en de Britse Moslimraad zou de bestuurder opzettelijk zijn ingereden op de gelovigen, die de moskee verlieten na het avondgebed. Ooggtuigen melden dat het voertuig versnelde net voor de aanrijding.

Het incident doet denken aan de terreuraanslag van 4 juni aan de London Bridge, waarbij drie aanvallers eerst voetgangers aanreden en daarna mensen met messen aanvielen. Daarbij vielen, naast de aanvallers, acht doden.

bron: Belga