Confederations Cup - Duitsland wint met kleinste verschil van Australië

Wereldkampioen Duitsland is goed begonnen aan de Confederations Cup in Rusland. De Mannschaft, die deelneemt met een jonge selectie zonder de meeste WK-gangers, klopte maandag in groep B Australië met 3-2. Lars Stindl had Duitsland na 5 minuten met een rake knal op voorsprong gebracht in het Olympisch Stadion Fisjt in Sotsji. In de 41e minuut maakte Tom Rogic gelijk, een goal waarbij doelman Leno niet vrijuit ging, maar nog voor de rust stond Duitsland weer op voorsprong na een penaltygoal van aanvoerder Julian Draxler.

Drie minuten na de pauze mocht de ploeg van coach Joachim Löw een derde keer vieren toen Leon Goretzka met een trap van dichtbij de netten deed trillen. Tomi Juric lukte in minuut 56 de aansluitingstreffer, na opnieuw een foutje van Leno, maar dichter kwamen de 'Aussies', met Mathew Ryan in doel, niet meer.

In dezelfde groep versloeg Chili zondag het Kameroen van bondscoach Hugo Broos met 2-0.

Donderdag (22 juni) staan op speeldag twee Kameroen/Australië en Duitsland/Chili op het programma.