Ann Wauters: "We weigeren om te stoppen met verliezen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Net zoals in 2007 in het Italiaanse Chieti, tijdens hun laatste optreden op een EK, slaagden de Belgian Cats er in zich te kwalificeren voor de kwartfinales. De Belgische basketvrouwen sluiten hun groep als winnaar af na drie zeges. Ann Wauters was er (net zoals Marjorie Carpréaux) in Italië al bij en kon niet anders dan toegeven dat de Cats een "historische prestatie" hadden geleverd. Op negen minuten van het einde van de partij stonden de Belgische vrouwen nog negen punten in het krijt (53-44), maar in het slot schoten ze wakker en draaiden de score nog helemaal om (58-62).

"We weigeren simpelweg om te verliezen", stak Wauters, auteur van 8 van de 17 Belgische punten in het laatste kwart, na afloop van wal. "Ik wil me eerst trouwens nog excuseren voor mijn gedrag tegen de scheidsrechter. Maar die boosheid heeft ons geholpen terug te vechten. Het is ongelooflijk wat we hier presteren, met zo'n jong, enthousiast team. Op belangrijke momenten hebben we het hoofd koel gehouden. Ook vandaag. We kwamen voor de eerste keer achter, maar we wisten hoe te reageren. Dat wil zeggen dat er echt potentieel in dit team zit. Ons eerste doel was de kwartfinales halen. Dat is ons op de best mogelijke wijze gelukt. We hebben nu twee dagen extra rust en dat gaat iedereen echt deugd doen."

De Belgische vrouwen spelen donderdag hun kwartfinale. Indien de Cats de top 5 (of top 6 als Spanje erbij is) halen, plaatsen ze zich voor het WK, van 22 tot 30 september 2018 in Spanje. Dat zou een unicum zijn. Nog nooit kon een Belgisch team, mannen of vrouwen, zich kwalificeren voor een wereldkampioenschap.

bron: Belga