Aanslag aan Londense moskee – Verdachte gearresteerd voor poging tot moord, alle slachtoffers zijn moslims

Aanslag aan Londense moskee - Verdachte gearresteerd voor poging tot moord

De 48-jarige verdachte van de aanslag bij een moskee in de Noord-Londense wijk Finsbury Park is aangehouden op verdenking van poging tot moord. Alle slachtoffers zijn moslims, zei Neil Basu van de Londense politie tijdens een persbriefing. “Dit was een aanval op alle Londenaars en we moeten ons allemaal verenigen tegen extremisten, wat hun beweegreden ook mag zijn”, zei Basu. Hij zei dat er politie in de buurt van de plaats van de aanval was, die daardoor snel kon optreden. Tien minuten later arriveerde dan versterking.

Basu bedankte de mensen die de aanvaller in bedwang hielden, en zei dat die voorlopig de enige verdachte is. “In dit vroege stadium zijn er geen andere verdachten geïdentificeerd of gemeld bij de politie”, ging hij verder. Speciale agenten onderzochten de vrachtwagen waarmee ingereden werd op de slachtoffers, maar daarin werd niets gevonden dat schade kon berokkenen.

Bij de aanrijding vielen een dode en tien gewonden. Twee daarvan liepen slechts lichte verwondingen op en werden ter plaatse verzorgd. Acht anderen werden naar drie verschillende ziekenhuizen gebracht.

Het incident wordt onderzocht door de antiterreureenheid van de politie. De politie heeft extra manschappen ingezet om de burgers te beschermen, in het bijzonder zij die deelnemen aan de ramadan.

bron: Belga