Hondenkoekjes belanden per ongeluk in Nieuw-Zeelandse brooddozen

Hondenkoekjes belanden per ongeluk in Nieuw-Zeelandse brooddozen
AFP / M. Coppola

Een aantal Nieuw-Zeelandse kinderen heeft per ongeluk hondenkoekjes gegeten. De snacks zouden in het verkeerde rek van de supermarkt gestaan hebben.

Volgens New Zealand Herald kregen ouders iets in het snuitje toen hun kinderen de Scooby Snacks – naar de tekenfilmhond Scooby Doo – niet lustten. Eenmaal ze de verpakking lazen, ontdekten ze dat ze hen hondenkoekjes probeerden voederen.

De opmerkelijke vergissing zou te wijten zijn aan de supermarkt. De snacks voor viervoeters stonden blijkbaar op een rek naast de lekkernijen voor mensen.

Een woordvoerder van Foodstuffs NZ spreekt dat echter tegen. “De hondenkoekjes stonden bij de promoties, maar het was duidelijk aangegeven dat het snacks voor huisdieren waren”, verklaart Antoinette Laird van de supermarktketen. De keten heeft sindsdien besloten om de koekjes niet meer te verkopen omdat de tekeningen voor verwarring zouden kunnen zorgen.

Niet iedereen moest walgen van het bizarre voorval. Een klant gaf zelfs toe dat ze twee pakjes had opgegeten, omdat ze best goed zouden smaken. Een label op de verpakking verduidelijkt dat mensen ze zorgeloos kunnen eten, maar dat het toch wordt afgeraden.