Weerbericht - Kans op buien neemt toe tegen eind deze week

door
Belga
Leestijd 1 min.

De volgende dagen krijgen we warm zomerweer met veel zon en maxima tot rond de 30 graden in het centrum van het land. Later op donderdag neemt de kans op enkele onweersbuien toe, zo voorspelt het KMI. Vandaag krijgen we warm zomerweer met tijdelijk wat onschuldige stapelwolken. De maxima liggen tussen 23 of 24 graden in de Hoge Ardennen en lokaal 30 graden in het centrum van het land. Maandag krijgen we veel zon en wordt het erg warm met temperaturen van 26 graden in de Hoge Venen tot 31 graden in het centrum. Ook dinsdag wordt het zonnig en zeer warm: tot 31 graden in de Kempen. Woensdag blijft zonnig en wordt het iets minder warm.

Donderdag wordt het opnieuw zeer warm met maxima op veel plaatsen boven 30 graden. Het blijft zonnig maar op het einde van de dag is een onweer niet uitgesloten. Donderdagnacht wordt het zeer zacht met aanhoudend kans op onweer. Vooral over het oosten van het land is het nog warm met kans op onweer. Later komen we terecht in frissere zeelucht met een wisselende bewolking en mogelijk nog een bui.

Tijdens het volgende weekend wordt het wisselend bewolkt en minder warm met aanhoudend kans op een bui. Met een meestal matige wind uit zuidwest tot west dalen de temperaturen naar normale waarden voor deze tijd van het jaar.

bron: Belga