24 uur van Le Mans – Dries Vanthoor snelt naar klassewinst

Dries Vanthoor heeft samen met zijn teamgenoten Will Stevens en Robert Smith de klasse GTE Am in de 24 Uren van Le Mans gewonnen. Hij deed dat aan het stuur van een Ferrari 488 GTE met startnummer 84. Dries Vanthoor mocht gisterenmiddag vanaf de zesde plaats starten in zijn klasse. Het was zijn teamgenoot Will Stevens die de openingsstint afwerkte. Vanthoor pakte over en kon na drie uur race al eens kort genieten van de leiding, maar moest die snel weer afgeven. Doorheen de nacht pakte de Ferrari met het startnummer 84 opnieuw de leiding en stond die niet meer af.

Uiteindelijk was het Vanthoor zelf die over de finish mocht rijden na 24 uren racen. Het trio werkte 333 ronden af op het Circuit de la Sarthe. Marco Cioci, Aaron Scott en Cameron Duncan eindigden tweede op twee ronden. Townsend Bell, William Sweedler en Cooper Macneil zorgden voor een volledig podium voor Ferrari met een derde plaats, ook op twee ronden van de winnaar.

Vanthoor is de jongere broer van Laurens Vanthoor en was met zijn 19 jaar een van de jongste rijders van het hele peloton. Hij maakte zijn debuut in deze etmaalrace. Met Stéphane Lemeret stond er nog een Belg aan de start maar hij moest al snel opgeven in de Porsche 911 RSR.

bron: Belga