KU Leuven opent eigen campus in Brugge

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Brugge is vrijdag de KULAB, de nieuwe Brugse campus van de KU Leuven, feestelijk geopend. De campus, waaraan vier jaar werd gewerkt, zal vanaf het komende academiejaar in gebruik worden genomen. De KU Leuven was al aanwezig in Brugge maar deelde een campus in de Xaverianenstraat met de hogeschool Vives. Vanaf september is het gebouw op een zucht van het station de nieuwe thuisstek voor de academische opleidingen Industriële Wetenschappen en Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. Ook de professionele opleidingen Elektromechanica en Electronica-ICT van de hogeschool Vives zullen de overstap maken van Oostende naar de nieuwe campus in Brugge.

De nieuwe onderwijs- en onderzoekscampus beschikt onder meer over 16 grote labo's, 26 leslokalen, een auditorium, een studentenrestaurant en een open leerruimte. In de eerste fase starten er een achthonderdtal studenten.

"Het onderzoek op deze nieuwe campus zal zich concentreren op drie pijlers voor wat de betreft de faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen. Dat zijn bouwkunde, mechatronica en machinebouw, en nieuwe materialen. Deze drie lijnen zijn heel goed afgestemd met de noden binnen de provincie en ook daarbuiten. Het is dan ook complementair aan wat er op andere campussen van KU Leuven gebeurt in Vlaanderen", aldus vice-rector Georges Gielen.

Het onderzoek binnen de faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen zal zich focussen op het verwerven van meer inzicht in de verstoorde bewegingspatronen bij mensen met aandoeningen aan het bewegingsstelsel of neurologische patiënten.

bron: Belga