Minstens vier doden bij aanslag tegen moskee in Kaboel, IS eist op

Jihadisten hebben donderdag een aanslag gepleegd op een sjiitische moskee in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Er was grote onduidelijkheid over het aantal doden: sommige bronnen spraken van twee doden, andere van minstens zes. Het ministerie van Binnenlandse Zaken meldt nu dat er vier doden zijn en acht gewonden. De aanslag werd opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat. De aanslag vond plaats tijdens het avondgebed. De aanvallers zouden zich hebben opgeblazen in de keuken van de moskee, nadat de politie hen de toegang ontzegde naar het hoofdgebouw van de moskee, waar de gelovigen aan het bidden waren. Eerder was er ook sprake van een persoon die het vuur opende op de gelovigen.
Volgens een woordvoerder van het minister van Binnenlandse Zaken zijn de slachtoffers drie burgers en een politieagent. Er raakten ook acht mensen gewond.
De aanslag, de meest recente in een lange reeks aanslagen tijdens de vastenmaand ramadan, werd opgeëist door terreurgroep IS. De rivaliserende taliban hebben de aanslag hebben veroordeeld, aangezien zij zich volgens een woordvoerder niet richten tegen gebedsplaatsen.

bron: Belga